19 Nov 2014

Nasi Goreng

Assalam... Lamanya tak masuk sini n tinggal jejak. Pejam celik.. rupa kita dah nak hujung tahun. Sibuk amat tahun ni.

Nak citer pasal nasi goreng je pun... Hahaha... No idea sebenarnya nak citer apa bila lama sangat tak ke sini. 

Anak3 aku ni hanya tahu makan nasi goreng kicap je selama ni as breakfast. Nak goreng style lain payah depa ni. Tak nak pedas la... Tak nak sayur la... Tu yg maknya asyik la guna bahan utama - kicap.

Yong : Mak, yong dah bosan la makan nasi goreng...

Terdiam mak. Padahal mak goreng nasi tika ada nasi belen2 je. Mak terpikir goreng nasi style lain la pulak. Ubah selera kononnya utk lain kali.

Satu pagi yg lain.

Nyah (dlm tangis): Mak.. Mak goreng nasi salah. Nasi goreng bukan macam ni.,,

Aku masak nasi goreng kampung. Uol tahu kan camne rupa nasi goreng kampung kan.. Ubah style la tu kononnya. Hambekk nko.. Citer lain pulak jadinya.

3 ulasan:

6ky berkata...

try buat spageti ke bolognese.. olio ker... mee goreng... maybe sbb jemu dh kot

AziE berkata...

Hahaha...citer nasi goreng takleh interframe dgn menu lain😊

Sidratul Muntaha berkata...

nasi goreng nasi goreng